Halkbank

Ev almak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu yollardan birisi olan konut kredisine banklarda kredi kullanacak müşterilerine yönelik yeni olanaklar sağlamaktadır. Bunlardan en yeni imkânlarından birisi olan ise Halkbank tarafından sunulan Enflasyon Endeksli Konut Kredisi’ni tüketicilerine sunmuştur.

Söz konusu Konut Kredisi’nde banka müşterilerine 120 aya varan vade olanağını sunmasının yanında müşterinin belirleyeceği 6 ya da 12 ayda bir faiz oranı Tüketici Fiyat Endeksi doğrultusunda değişiklik gösterecek. Yani enflasyon endeksli konut kredisinde faiz oranı, tüketicinin belirleyeceği üzere 6 veya 12 ayda bir güncel hale getirilecek. Güncelleme yapılırken ise bir önceki ayın TÜFE oranındaki yıllık yüzde değişiminin oranına bankaca belirlenmiş olan marj oranı da dahil edilerek yeni faiz oranı belirlenmesi ile oluşturulacak. Bu nedenle de enflasyon oranına bağlı olarak taksit miktarında da düşüşler gerçekleşecektir.

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ile bir diğer nokta ise müşterinin korunacağı maksimum faiz oranı belirlenmesinin ardından değişiklik dönemlerinde yeniden hesaplanacak güncel faiz oranın maksimum faiz oranını geçmeyecek. Bu kredide bir diğer nokta ise konut kredisini daha önce ödemek isteyen tüketiciden erken ödeme tazminatı da alınmayacaktır.

Kısaca özetlemek gerekirse; faiz oranlarının TÜFE’ye göre değişen ve enflasyon oranına bağlı olarak taksit tutarının düşüş gösterdiği Konut Kredisi türüdür. 6 ya da 12 ayda bir güncellenmesinin yanında 120 aya değin vade süresi belirlenebilmektedir.

Halk bankası tarafından yapılan açıklamalarda bankacılık sektöründe tüketici lehine olan her türlü ürünü geliştirmekte olduklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’ın sözlerine de yer verilmiştir. Osman Arslan ülke ekonomisinin dengelenmesi sürecinde yapılan hamlelerle piyasanın rahatlaması ve enflasyon oranlarında yaşanacak düşüş beklentileri ile de desteklenerek oluşturulan yeni ürünlerle banka müşterilerine kolaylıklar sunulduğunu belirtmiştir. Oluşturulan uygun koşullar aracılığı ile müşterilerin konut taleplerini daha erken sürece çekmeyi amaçladıklarını ve Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ile hem müşteri hem de ekonomiye destek olduklarını belirtmiştir. El birliği yapıldığı takdirde ülke ekonomisinin iyileşeceğini ve yerinde yatırımların zamanında yapılması ile de daha da gelişeceğini dile getirmiştir.

By Mehmet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir